Shiatsu is een manuele therapie waarbij ik werk met zachte druk van duim, handpalm of elleboog. Ook rotaties en strekkingen vormen onderdeel van een behandeling. Shiatsu wordt gegeven over de kleding heen, terwijl je ligt op een dikke, comfortabele mat op de vloer.

Shiatsu werkt op lichamelijk, emotioneel, energetisch en psychisch niveau. Blokkades verdwijnen en je kunt diepe ontspanning ervaren. Shiatsu geeft rust en zet je in beweging. Iedere behandeling is weer anders.

Je kunt voor shiatsu kiezen puur omdat je het heilzame effect van aandachtige aanraking wilt ervaren. Je kunt ook een afspraak maken omdat je kampt met een klacht.

Shiatsu kan worden ingezet bij uiteenlopende klachten. Denk aan: stress- en spanningsklachten, pijnlijke gewrichten of stijve spieren, hoofdpijn, angst, slapeloosheid, overprikkeling of weinig energie.

Ik focus niet enkel op je klacht, maar op jou in je totaliteit. Klachten zou je kunnen zien als een signaal van je lichaam dat je wat bent afgeweken van je pad. Shiatsu kan je helpen bij het terugvinden van je pad.

Meer informatie over shiatsu is te vinden op de website van mijn beroepsvereniging: Shiatsu Vereniging Nederland.